Vrhunska ponuda talijanske mode

Uvjeti kupnje

  • UVJETI KUPNJE U WEB TRGOVINI

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnoso reklamacije robe ponuđene u našoj web trgovini. 

Isporučitelj robe ponuđene na ovim stranicama je: KOLIBRI Distribucija d.o.o. – Šibenska ulica 53 – 21300 Makarska – Hrvatska, OIB: 05171911957.

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u web trgovini Modabella.hr. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Uvjeti poslovanja Internet trgovine Modabella.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 79/2007; 125/07; 79/09; 89/09), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. Modabella.hr zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

 

CIJENE

Sve cijene su navedene u eurima i (kunama) s uključenim PDV-om. Cijene vrijede u trenutku naručivanja, u slučaju da se cijena tijekom narudžbe promijeni prodavatelj će o tom prethodno obavijestiti kupca. Zadržavamo pravo na pogreške, u slučaju pogreške bit ćete obaviješteni.

U rijetkim slučajevima, zbog tehničkih nesavršenosti sistema, moguće je da naručeni artikal nije više dostupan. U takvim slučajevima ćemo vas obavjestiti u najkraćem mogućem roku da artikal nije dostupan te vam odmah vratiti uplaćena sredstva ili otkazati naplatu karticom.

Za narudžbe zaprimljene od kupaca koji žive van EU, mogući su dodatni troškovi carine i poreza, koju plaća kupac.

 

PLAĆANJE

Plaćanje je moguće izvršiti:

    – Plaćanje pouzećem gotovinom

    – Kreditnom/debitnom karticom, jednokratno 

    – Izravni bankovni prijenos

 

 PLAĆANJE Pouzećem gotovinom

Ako kao način plaćanja odaberete pouzećem, narudžbu možete platiti izravno prilikom primanja pošiljke od prijevoznika. ‘Napominjemo, pripremite točan iznos plaćanja – prijevoznik možda neće imati sitnog novca.

Provjerite je li navedena točna adresa za isporuku. Navedite i svoj broj mobilnog telefona na korisničkom računu kako bi vas prijevoznik mogao unaprijed obavijestiti o nadolazećoj isporuci.

 

PLAĆANJE IZRAVNI BANKOVNI PRIJENOS

Primatelj uplate:

KOLIBRI Distribucija d.o.o.
Šibenska ulica 53
21300 Makarska – Hrvatska

IBAN: HR4023400091110255786 ( račun otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d.)

IBAN: HR1824840081135303642 ( račun otvoren kod Raiffeisenbank Austria d.d.)

 

Pratite upute koje ćete dobiti po izvršenju narudžbe. Obratite pozornost na iznos koji trebate uplatiti. Molimo vas da uplatu izvršite u roku od 24h od izvršenja narudžbe, inače neplaćenu narudžbu poništavamo.

 

PLAĆANJE KREDITNOM/DEBITNOM KARTICOM

Ako ste odabrali plaćanje kreditnom/debitnom karticom, odaberite vrstu kreditne/debitne kartice kojom plaćate (MasterCard® , Maestro®, Visa, Premium Visa, Diners, American Express) i upišite tražene podatke. Broj kartice te kontrolni broj.

Kada kliknete Plati, vidjet ćete potvrdu o vašoj narudžbi koja će vam biti poslana na vašu e-mail adresu.

Nakon što je uplata evidentirana, kupac dobiva obavijest u elektronskom obliku sa naznakom o isporuci. Obavijest će dobiti tijekom prvog radnog dana od trenutka kupnje (od ponedjeljka do petka). Papirnati račun bit će poslan kupcu, ne nužno zajedno s pošiljkom. Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima poslovanja predstavlja Prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Potvrdu prethodne obavijesti (Članak 44. ZZP) kupac će primiti zajedno s računom za kupljenu robu.

 

SIGURNOST PLAĆANJA KREDITNIM

KARTICAMA  

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i Teya payway servis, te obratno.

 

DOSTAVA

Naručeni proizvod ćemo Vam isporučiti najkasnije u roku od 8 radnih dana od narudžbe, rok isporuke teče od primitka sredstava na naš račun. Ukoliko naručenog proizvoda nema na zalihama, obavijestit ćemo Vas telefonski ili mailom i dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje isporuke. Ukoliko naručite nekoliko proizvoda, isporučit ćemo Vam one proizvode koje trenutno imamo na zalihama. Besplatna je dostava u Republici Hrvatskoj.

Dostava za EU i van EU besplatna je za narudžbe iznad 400 €. 

NARUDŽBE

Modabella.hr zadržava pravo da odgodi dostavu narudžbe, ukoliko postoji problem sa naplatom narudžbe ili je kupac dao nepotpune podatke o dostavi.
Ako naručen proizvod nije dostupan (privremeno ili je rasprodan), kupac će biti obaviješten putem elektronske pošte.
Ukoliko je proizvod rasprodan, narudžba će se otkazati i kupac će dobiti povrat sredstava.

POVRAT ROBE I SREDSTAVA

Za povrat robe, kontaktirajte nas putem elektroničke pošte na info@modabella.hr

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana od dana kada je Vama predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe od strane prijevoznika.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti, prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom, na info@modabella.hr ili putem obrasca za jednostrani raskid ugovora.
Potrebno je navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete zatražiti na info@modabella.hr

Troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavač je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe.

Roba treba biti vraćena u originalnom stanju, ne smije biti nošena ili korištena te treba biti vraćena sa svim originalnim etiketama i računom.
Zaštitna etiketa treba ostati na proizvodu.

VRSTE POVRATA

Zamjena za veličinu ili drugi proizvod.
Zamjena je moguća ukoliko je željeni zamjenski artikl dostupan.

POVRAT SREDSTAVA

Povrat sredstava biti će proslijeđen u roku 14 dana primitka robe, nakon što KOLIBRI Distribucija d.o.o. provjeri i prihvati vraćenu robu, koja mora biti u originalnom stanju.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode i funkcionalnosti robe.

 

ODGOVORNOST ZA METERIJALNE NEDOSTATKE

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača i prodavatelja u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu, primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05,41/08, 125/11, 75/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.
Kupac je obavezan obavijestiti prodavača o postojanju vidljivih nedostataka, bez odgađanja a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak. Kao prodavač, ne odgovaramo za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaj stvari.

Ukoliko proizvod ima materijalni nedostatak, kupac je obvezan pismeno obavijestiti KOLIBRI Distribucija d.o.o. o nedostatku, detaljno opisati nedostatku i omogućiti pregled proizvoda. Primjer obrasca o materijalnom nedostatku možete zatražiti na info@modabella.hr.

Odgovornost za materijalne nedostatke ne postoj za KOLIBRI Distribucija d.o.o. u slučajevima koji proizlaze iz sfere kupca (tj. treće osobe), osobito ako nastanu zbog nepravilnog korištenja, mehaničkih oštećenje ili nedovoljnih zahvata (popravaka).

Za pravne odnose stranaka u vezi sa materijalnim nedostatcima, primjenjuju se odredbe zakona o obaveznim odnosima i/ili zakona koji uređuje zaštitu potrošača.

 

PRIGOVORI

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 8., kupac može svoje pisane prigovore poslati elektronskom poštom na: info@modabella.hr. Na sve prigovore tvrtka KOLIBRI Distribucija d.o.o. odgovorit će u roku od maksimalno 15 dana.

 

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

 

POSEBNI OBLICI PRODAJE I AKCIJSKA PRODAJA

KOLIBRI Distribucija d.o.o. će stavljati, po svojoj odluci, određene proizvode na akcijsku prodaju odnosno organizirati posebne oblike prodaje drugih naziva.

Ti proizvodi će biti dostupni svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje/posebnog oblika prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.

Nakon proteka roka akcijske prodaje/posebnog oblika prodaje,  KOLIBRI Distribucija d.o.o. neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju/posebni oblik prodaje kojem je istekao rok.

 

AUTORSKA PRAVA

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama www.modabella.hr su vlasništvo tvrtke KOLIBRI Distribucija d.o.o. Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama. Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva na Vas u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja. Nije dozvoljeno reproducirati objavljivati, distribuirati, pokazivati, modificirati, kreirati derivirani rad, prodavati ili sudjelovati u prodaji, ili eksportirati u nijednom slučaju, u cjelini ili u dijelovima, bilo koji dio sadržaja, stranica.

 

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA KUPACA

Pravila privatnosti možete pronaći na linku